Itä-Suomen Laboratoriokeskus

Tervetuloa Itä-Suomen laboratoriokeskuksen ajanvarauspalveluun!

Koronavirus COVID-19 tilanteen vaikutus polikliiniseen näytteenottoon

Arvoisa asiakkaamme,

Polikliinisen näytteenoton odotusajat voivat venyä kaikissa Islabin näytteenottopisteissä koronatilanteen vuoksi. Varaamalla ajan varmistat mahdollisimman viiveettömän pääsyn näytteenottoon. Jos olet epävarma, voitko käydä turvallisesti näytteenotossa (esim. olet yli 70-vuotias tai kuulut johonkin riskiryhmään), ota yhteyttä hoitoyksikköösi lisäohjeiden saamiseksi. Pyydämme välttämään näytteenotossa asiointia, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita

Lue koko tiedote tästä.Selainohjelmassa ei saa olla yhtä aikaa auki useiden eri toimipisteidemme ajanvarauskalentereita. Tämä voi johtaa väärään ajanvaraustapahtumaan.

Voitte varata ajan näytteenottoon Itä-Suomen laboratoriokeskuksen laboratorioihin. Näytteenottoon tarvitaan lääkärin tai hoitajan etukäteen tekemä laboratoriotutkimuspyyntö. Valittuanne palvelun (Veri- ja virtsakokeet, Glukoosi-koe, tai Spirometria) alla olevasta listasta, saatte näkyville ne laboratoriot (toimipiste), joihin ajanvaraus on mahdollinen. Huomioittehan, että kaikissa laboratorioissamme ei ole ajanvarausmahdollisuutta, eikä ajanvaraus ole pakollinen. Näytteenotto tapahtuu tällöin ilmoittautumisjärjestyksessä laboratoriosta saatavalla vuoronumerolla.

Alla oleva internetin kautta tapahtuva ajanvaraus on maksuton. Voitte tehdä valitsemaanne palveluun ajanvarauksia haluamillenne vapaille ajankohdille.

Varauksen tehtyänne saatte varaustunnuksen ja vuoronumeron. Säilyttäkää ne. Varaustunnuksen avulla pääsette tarkastelemaan tai muuttamaan tekemäänne varausta syöttämällä sen vierellä olevaan kenttään (Jo varatut ajat, anna varaustunnus). Vuoronumerolla teidät kutsutaan näytteenottoon.

Tarkempia ohjeita laboratoriotutkimuksista saatte hoitoyksiköltänne.

Tästä linkistä pääsette laboratoriokeskuksen kotisivuille: Laboratoriokeskuksen kotisivut

Voitte varata ajan myös puhelimitse alla olevasta ajanvarausnumerosta.
Ajanvarausnumeroon soittamalla voitte myös perua tai muuttaa aikaanne.

Ajanvarausnumero on ma – pe klo 12 – 14 puh. 044 - 717 8888.

Aloittakaa valitsemalla palvelu ja sen jälkeen laboratorio (toimipiste)! Jos haluamaanne laboratoriota ei löydy listasta, kyseiseen laboratorioon ei voi varata aikoja (EKG-ajanvaraus vain Mikkelin keskussairaalassa. Muissa paikoissa EKG-aika varataan Veri- ja virtsakokeet jonoon, jos niin on laboratorion ajanvaraussivuilla ohjeistettu).

 Kello: 05:36 23.10.2020
 Jo varatut ajat, anna varaustunnus: 
 OHJEET: